Prvi ovosezonski sneg koji je pao prošlog vikenda na Zlatiboru i formalno je označio početak nove zimske sezone na ovoj planini. Jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji i regionu, nakon vrlo uspešne letnje sezone, tokom koje su oboreni rekordi poseta gostiju i broja registrovanih noćenja, sprema se da i ove zime ugosti veliki broj kako domaćih tako i stranih turista.

Iz Turističke organizacije Zlatibor najavljuju brojne zanimljive programe i manifestacije, kao i bogat novogodišnji program na Kraljevom trgu kojim će obradovati sve posetioce ove planinske lepotice i zatvoriti uspešnu godinu koju je Zlatibor imao iza sebe.

U ponudi novogodišnjeg programa će biti četiri koncerta istaknutih umetnika, različitih žanrova. Publika će prvo 29. decembra imati priliku da uživa u koncertu Dejana Petrovića i Big benda. Zatim će 30. decembra nastupiti Maja Berović, a 31. decembra u noći dočeka, publiku će zabavljati Miroslav Ilić. Za reprizu dočeka 1. januara, zakazan je koncert grupe Van Gog.

Na Kraljevom trgu će se tradicionalno služiti kuvano vino i rakija, a u novogodišnjoj noći, takođe po tradiciji, biće i vatrometa nakon koga će nastupiti trubači kao što je to bio slučaj i prethodnih godina.

Za ljubitelje zimskih sportova sezona takođe uskoro počinje, a otvaranje ski centra na Torniku planirano je za 20-22.decembar. U ta tri dana rezervisana za otvaranje nove ski sezone važiće popust od 30% na cene karata.

Trenutno su na Zlatiboru u toku i finalni radovi i testiranja Gold gondole, najduže gondole na svetu, duge oko 9 kilometara, koja bi trebalo da bude puštena u rad tokom proleća sledeće godine.

Raskošan zabavni program ponudiće i brojni hoteli, klubovi i kafići, a kada je u pitanju Zlatibor smeštaj se može pronaći po različitim cenama, od skromnije nameštenih, pa sve do lux apartmana i vila sa bogatim izborom dodatnih sadržaja.

Sve ovo će sigurno učiniti da veliki broj turista i ove novogodišnje praznike provede na Zlatiboru, uz nadu da će i vreme poslužiti a ambijent biti pravi zimski, kako i dolikuje.